Wikimania 2010

Konserthuset i Gdansk
Konserthuset

Här är en väl bevarad hemlighet: Vi har varit på Wikimania-konferensen! Den ägde rum 9-11 juli i Gdansk i Polen. Vi var tolv svenskar där och sju av oss åkte i samlad trupp på färjan från Nynäshamn. Nästan hela styrelsen i Wikimedia Sverige var med och flera andra. I konferensen deltog två danskar, två finnar, fem eller sex norrmän och många andra wikipedianer från hela världen. Konferensen ägde rum i konserthuset som tillhör Polska baltiska filharmonin, centralt i Gdansk. Alla föredragen filmades och ska senare bli tillgängliga på nätet. Här är programmet.

De engelskspråkiga bloggarna är fulla av notiser från konferensen, men här hos Wikimedia Sverige har det varit tyst. Och det kan nog bara förklaras med att vi är usla bloggare, långsamma, eftertänksamma och analytiska. Att skylla på dåliga trådlösa nät på konferensen duger ju inte, när de engelskspråkiga bloggarna klarade sig fint.

Som alltid gäller det att inte se detta som ett problem, utan som en utmaning. Vill du blogga för Wikimedia Sverige? Hör av dig!

En reaktion på ”Wikimania 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s