Burmesiska Wikipedia har inte artikeln om demokrati

Världens demokratier
Världens demokratier 2008 enligt Freedom House. Bild av Voland 77. Licens: Public domain.

I Svenska Dagbladet igår publicerades en artikel om de minst demokratiska länderna. Tre av dem är enligt den artikeln Burma, Eritrea och Somalien. I dessa länder talas främst burmesiska, tigrinska respektive somaliska och alla dessa språk har faktiskt egna Wikipediaversioner. De är riktigt små med bara, i skrivande stund, 3160, 177 respektive 1336 artiklar (att jämföras med svenskans 362443). Förvånande nog har de två mindre faktiskt artikeln demokrati, medan den helt saknas på burmesiska. Men på tigrinska är det endast en mening skriven och på somaliska ett stycke. Är det någon som kan språken som kan hjälpa till att förbättra dem och kanske skapa artikeln på burmesiska?

Länkar

2 reaktioner på ”Burmesiska Wikipedia har inte artikeln om demokrati

  1. Jag tvivlar på att den artikeln skulle få stå kvar utan leda till fängelsehåla. Men någon här ute kan göra ett försök. Burmeserna själva är medvetna om vad demokrati är men det viskas bara om det.

    1. Det är antagligen risk att det är just på det viset. Men visst måste det finnas många burmaneser i exil som skulle kunna göra det? Heter det burmaneser förresten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s