Wikisafari med inslag av släktforskning och ishockey

Wikimedia Sverige uppmuntrar frivilliga att fotografera och ladda upp bilder till artiklar under en fri licens. Uppmuntrandet är inte bara en klapp på axeln utan även att finansiera reskostnader. Idag börjar till exempel en wikifotosafari i Leksandstrakten. Fem frivilliga kommer att åka runt och fotografera och samla in material och ladda upp på Wikipedia. Förhoppningsvis kommer ett antal nya artiklar att skrivas också. Bland annat saknar Hjultorget och Västra Rönnäs artiklar i skrivande stund. Om du känner att du vill hjälpa till på detta sätt, hör av dig till oss så kan vi kanske hjälpa till med ekonomin.

Bodås Gruva
Bodås Gruva, som togs på wikisafarin i Gästrikland 2010. Foto: Calle Eklund Licens: CC-BY-SA-3.0 (klicka på bilden för att ladda hem den högupplösta versionen)

6 reaktioner på ”Wikisafari med inslag av släktforskning och ishockey

  1. Intryck från Leksand:, vinterkväll och minus fem på termometern och plus åtta (10-2) i ishallen. Få invånare är ute och fingår. Måttliga 3300 blir åsyna vittnen till att hemmasönerna förnedrar tillresta kronobergare. Leksands storhet ikväll mäts i målskillnad. Det bjuds kvällsfika. Kamerabatterien sätts på laddning. Bildbehovsdetekteringsverktyget Shoot me! testas. Imorgon träffas vi kl. 10 i Insjön. Stärkta av dinkelgröt? Dalälvsutsikt från sovrumsfönstret. Där nede restaurantbåten Gustav Wasa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s