Ny praktikant hos WIkimedia Sverige

Anton

Hej!

En liten presentation kanske är passande för den nya praktikanten på Wikimedia Sverige.

Anton Olsson heter jag och är en student från Stockholms Universitet där jag pluggar politicies kandidatprogrammet i statsvetenskap och nationalekonomi (med betoning på statsvetenskap).

Faktum är att jag halkade in hos Wikimedia på ett litet bananskal, som en del av min utbildning finns en praktikperiod avsatt och jag, som alltid är ganska tidsoptimistisk, började ansöka om platser ganska sent. Konkurrensen med masterstudenter är ganska hård och jag fick ingen plats (jag själv som kandidat har ju inte så mycket att komma med i jämförelse).

Hursomhaver skickade jag iväg en ansökan till Wikimedia och helt plötsligt hade jag en plats hos en organisation som jobbar med en av de viktigaste frågor man kan tänka sig, fri kunskap till alla. Hur häftigt är det inte att få ingå i ett sådant arbete?

Mina egna kunskaper om Wikipedia är relativt begränsade. Liksom många andra använder jag Wikipedia otroligt mycket, men har aldrig riktigt funderat kring människorna bakom och hur denna kunskap och information fördelas. Det är trots allt något jag gått och tänkt på väldigt mycket men aldrig tagit tag i och gått vidare med. Och nu sitter jag här, med arbetsuppgifter som i slutändan kan ge fri kunskap till den som önskar få den. Jag kan ärligt säga att de fyra månader som är avsatta till att arbeta här kommer otroligt spännande och givande för mig (och förhoppningsvis även för Wikimedia).

Men lite om mig själv då, jag är en sån där person som tycker att det roligaste som finns är att ge sig ut i världen utan någon som helst plan och sen se vad som händer. Jag är löjligt fascinerad av hur människors uppfattningar kan skilja sig såpass mycket om samma sak och just därför är det roligt att ge sig iväg till nya platsen och kanske lista ut varför saker och ting skiljer sig så till den milda grad. Man lär sig genom att utföra saker, precis så som det kan vara med Wikipedia. Redigera eller skriv om något och poff har du lärt dig något om någonting du aldrig har hört talas om. Fantastiskt. Jag hoppas att jag med både intresse och kunskap kring politik och internationella relationer kan bidra till utvecklingen av Wikimedia. Den som lever får se. Jag vill även passa på att påpeka hur ödmjuk jag känner mig inför detta stora samarbete som utgör Wikipedia och dess vision. Jag vill verkligen passa på att lära mig så mycket som möjligt när jag är här och välkomnar gärna förslag och kommentarer. Det känns verkligen stort att få ta del i detta.

Med ett varmt välkomnande från Sophie, Axel och John sätter vi nu igång!

Med vänliga hälsningar /Anton

3 reaktioner på ”Ny praktikant hos WIkimedia Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s